США надали докази небезпечного маневру винищувача РФ – відео

Читать на русском

Військово-морські сили США надали відеодокази перехоплення російським винищувачем Су-27 американського ЕР-3 Aries в небі над Чорним морем.

Військово-морські сили США надали відеодокази перехоплення російським винищувачем Су-27 американського ЕР-3 Aries в небі над Чорним морем.

Інцидент стався в міжнародному повітряному просторі 29 січня. В американських ВМС відзначають, що дії російського екіпажу становили небезпеку, передає «Слово і Діло».

U.S. EP-3E Aries II Intercepted Over Black Sea by Russian FighterUSNI News Video

Згідно з повідомленням, російські пілоти пролетіли за п'ять футів (1,5 метра) від американського борту. Перехоплення тривало 2 години і 40 хвилин.

ВМС США нагадали, що російські військові мають право діяти в рамках міжнародного повітряного простору, але вони повинні дотримуватися прийняті правила. Йдеться про Угоду від 1972 року про запобігання інцидентів на відкритому морі і над його межами (INCSEA). Вказується, що небезпечні дії підвищують ризик прорахунків і аварій в повітрі.

«Літак США працював відповідно до міжнародного права і не провокував цю російську активність», - йдеться в повідомленні.

Раніше винищувач російської Федерації Су-30 здійснив перехоплення літака США P-8 Poseidon в повітряному просторі над Чорним морем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: