У Польщі обмежать торгівлю по неділях

Читать на русском
За порушення заборони передбачено штраф від 1 тисячі до 100 тисяч злотих (від 240 євро до 24 тисяч євро). Можливий навіть тюремний термін за систематичне порушення.

Президент Польщі Дуда підписав закон про обмеження торгівлі по неділях.

Відповідно до закону, починаючи з 1 березня цього року, торгівля в неділю буде поетапно обмежуватися. Про це 30 січня пише Радіо Польща, передає «Слово і Діло».

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

«Це момент повернення до певної нормальності. Це момент демонстрації солідарності всередині суспільства. Це солідарність тих, хто не працює в торгівлі і має в неділю вихідний, з тими, хто працює в торгівлі, і до сих пір неділя не була для них днем, коли вони можуть провести його зі своїми дітьми, сім'ями. Ці люди теж повинні мати вихідний по неділях», - пояснив Дуда свою підтримку цієї заборони.

Ініціатива передбачає ряд винятків. Зокрема, в неділю зможуть торгувати в пекарнях, кондитерських, на автозаправних станціях, в кафе, магазинах сувенірів, кіосках з пресою і квитками на міський транспорт, в магазинах з тютюновими виробами, на вокзалах і аеропортах.

За порушення заборони передбачено штраф від 1 тисячі до 100 тисяч злотих (від 240 євро до 24 тисяч євро). Можливий навіть тюремний термін за систематичне порушення.

Нагадаємо, Дуда ретельно проаналізує законопроект, який передбачає кримінальне покарання за висловлювання про причетність поляків до Голокосту і пропаганду так званої «бандерівської ідеології».

Раніше Порошенко і Дуда вшанували в Харкові жертв тоталітаризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: