США: Росія порушує резолюції щодо КНДР

Читать на русском
У Держдепартаменті США знову звинуватили РФ у порушенні резолюцій Ради безпеки ООН щодо Північної Кореї.

У Держдепартаменті США знову звинуватили РФ у порушенні резолюцій Ради безпеки ООН щодо Північної Кореї.

Про це в понеділок, 30 січня, написала офіційний представник відомства Хезер Науерт в Twitter, передає «Слово і Діло».

Євросоюз розширив санкції щодо КНДРВлада Євросоюзу в рамках виконання резолюції Ради безпеки ООН щодо КНДР додала до списку санкцій 16 фізичних осіб та північнокорейське міністерство у справах армії.

«Ми попередили Росію про незаконну північнокорейську торгівлю вугіллям через її порти. Росія каже, що буде дотримуватися всіх резолюцій Радбезу ООН, але вона не в змозі забезпечити їх дотримання і заохочує незаконну поведінку КНДР. Немає більше часу для відмовок», - зазначила Науерт.

Раніше агентство Reuters повідомило з посиланням на джерела, що Північна Корея поставляла вугілля в Південну Корею і Японію через російські порти незважаючи на заборону Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, 22 грудня Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка запроваджує нові санкції проти Північної Кореї. Документ практично повністю обмежує можливості КНДР з імпорту продуктів нафтопереробки, забороняє купувати у Пхеньяна продовольство, верстати та електрообладнання, і поставляти в країну транспортні судна і промислове обладнання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: