Всупереч санкціям. Трамп звинуватив Росію в підтримці КНДР

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп звинуватив Росію в наданні допомоги КНДР і порушенні умов запроваджених відносно КНДР міжнародних санкцій.

Президент США Дональд Трамп звинуватив Росію в наданні допомоги КНДР і порушенні умов запроваджених відносно КНДР міжнародних санкцій.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю Reuters.

США розробляють план завдання удару по КНДР – ЗМІСША розробляють план завдання удару по КНДР із метою припинення її ракетно-ядерної програми.

«Росія не допомагає нам взагалі з Північною Кореєю. Те, в чому Китай нам допомагає, Росія зводить нанівець. Іншими словами, вона компенсує те, що забирає Китай», — заявив американський лідер.

За словами Трампа, президент Росії Володимир Путін міг багато зробити в цьому напрямку. «Але, на жаль, у нас не дуже тісні відносини з Росією», — додав президент США.

Раніше низка світових ЗМІ заявили з посиланням на джерела в європейській службі безпеки, що в жовтні і листопаді російські кораблі кілька разів доставляли контрабандну нафту в КНДР. Такі висновки були зроблені на основі даних морської розвідки і супутникових знімків російських кораблів в Тихому океані. У свою чергу, в прес-службі МЗС Росії заявили, що «в повному обсязі» дотримується санкційний режим, який діє відносно Північної Кореї. При цьому у відомстві нагадали, що на поставки палива немає повної заборони.

Нагадаємо, що ООН запровадила санкції відносно КНДР через випробування ядерних ракет. Останній раз ці санкції посилили 23 грудня 2017 року. Вони передбачають обмеження експорту нафтопродуктів з КНДР до 90% — тепер країна може отримувати не більше 500 тисяч барелів на рік і чотирьох мільйонів барелів сирої нафти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: