США запровадили нові санкції проти Північної Кореї

Читать на русском
США запровадили санкції проти Північної Кореї, під які потрапили 16 осіб, шість морських суден, дев'ять фізичних осіб, які працюють у Росії, Китаї та Абхазії, а також північно-корейське Міністерство нафти.

США запровадили нові санкції проти КНДР, у зв'язку з продовженням Північною Кореєю ядерної програми.

Про це в середу, 24 січня, повідомили в Мінфіні США, пише «Слово і Діло».

Євросоюз розширив санкції щодо КНДРВлада Євросоюзу в рамках виконання резолюції Ради безпеки ООН щодо КНДР додала до списку санкцій 16 фізичних осіб та північнокорейське міністерство у справах армії.

Під обмежувальні заходи потрапили 16 осіб, шість морських суден, дев'ять фізичних осіб, які працюють в Росії, Китаї і Абхазії, а також північно-корейське Міністерство нафти.

«Відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН, уряд США вводить санкції проти осіб, які незаконно діють у Китаї, Росії та інших країнах, які працюють від імені північнокорейських фінансових організацій, а також закликає до їх видворення з територій, де вони проживають. Також ми вносимо в санкційні списки нафтові, судноплавні і торгові компанії, які продовжують надавати ресурси Північної Кореї, які підживлюють ядерні амбіції цього режиму і його дестабілізуючі дії», - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп звинуватив Росію в наданні допомоги КНДР і порушенні умов запроваджених відносно КНДР міжнародних санкцій.

А Тіллерсон закликав посилити тиск на Північну Корею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: