Україна потрапила до списку країн, де не вистачає продуктів

Читать на русском
У список ООН увійшли країни, де від нестачі їжі страждає більше чверті населення, проте в Україні відраховувався відсоток від населення, яке проживає в зоні конфлікту.

Україну включили в список із 16 країн, які постраждали через конфлікти, де відзначаються проблеми з достатніми обсягами продовольства.

Про це йдеться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН і Всесвітньої продовольчої програми, підготовленій для Ради Безпеки ООН, пише «Слово і Діло».

Інфляція-2017: які продукти подорожчалиІнфляція: найбільше подорожчали овочі та яйця. Подешевшали - гречана крупа, цукор, м'ясо птиці, риба.

У документі наголошується, що 26% жителів окупованих територій Донбасу і 15% населення прилеглих до зони конфлікту підконтрольних Києву територій потерпають від дефіциту продовольства.

У список увійшли країни, де від нестачі їжі потерпає більше чверті населення, проте в Україні відраховувався відсоток від населення, що проживає в зоні конфлікту. Так, у документі, окрім України, відзначені Афганістан, Бурунді, Центральноафриканська Республіка, Демократична Республіка Конго, Гвінея-Бісау, Гаїті, Ірак, Ліван (про сирійських біженців), Ліберія, Малі, Сомалі, Південний Судан, Судан, Сирія, Ємен, а також район озера Чад.

В ООН зазначають, що дефіцит продовольства в порушених конфліктами країнах продовжує посилюватися.

Раніше з'ясувалося, чому ООН більше не допомагатиме продуктами Донбасу.

у 2016 році, в ООН підрахували, що на надання гуманітарної допомоги жителям Донбасу потрібно 187 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: