У Кабміні розповіли, коли інтернет в Україні почне «літати» всюди

Читать на русском
Широкосмуговим доступом до інтернету до 2020 року буде покрито понад 70-80 відсотків території України.

Широкосмуговим доступом до інтернету до 2020 року буде покрито понад 70-80% території України.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, інформує прес-служба відомства у вівторок, 30 січня, пише «Слово і Діло».

«Лише 5,5 мільйонів громадян мають доступ до високошвидкісного інтернету. До 2020 року плануємо забезпечити покриття широкосмуговим доступом до інтернету понад 70-80% території України. Для цього розраховуємо залучити додаткові інвестиції», – зазначив Кубів.

Загалом інтернетом до 2020 року планується охопити 15 мільйонів користувачів. Також у планах Мінекономрозвитку забезпечити доступ до глобальної мережі для 7 з 10 домогосподарств. Для цього потрібні щорічні приватні інвестиції в обсязі 3 мільярди доларів.

Кубів також зазначив, що уряд запроваджує обов'язковість цифрового формату для всіх нових рішень державних органів та органів місцевого самоврядування. «Завдяки цифровізації ВВП може додатково зрости на 2% в 2019 році, на 3% в 2020 році та на 6% у 2021 році», – додав міністр.

Стало відомо, яке місце посіла Україна з дешевизни інтернетуУкраїна посіла друге місце в світовому рейтингу країн з найдешевшим інтернетом. Про це свідчать дані дослідження консалтингової компанії BDRC Continental і провайдера Cable.co.uk.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, провела розкриття конвертів із ціновими пропозиціями операторів за ліцензії на 4G-зв'язок.

Як відомо, Петро Порошенко провалив свою обіцянку щодо старту конкурсу на впровадження 4G-зв'язку в Україні. Президент обіцяв провести конкурс у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: