Впровадження 4G відкладається: тендер відбудеться пізніше, ніж обіцяв президент

Читать на русском
4G-зв'язок в Україні з’явиться в кращому разі в 2018 році – та й то, якщо тендер на його впровадження не буде знову відкладений.
Фото з відкритих джерел

Конкурс на впровадження 4G-зв’язку в Україні, який президент Петро Порошенко обіцяв провести в 2017 році, запланований на початок 2018-го.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що аукціон зі зв'язку 4G буде в 2017 роціСказано 4 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Про це «Слово і Діло» довідалося, перевіряючи виконання зобов’язання глави держави, яке він озвучив у 2015 році.

«У 2017 році проведемо такий самий відкритий конкурс-аукціон на зв’язок четвертого покоління», – заявив Порошенко у червні 2015-го, виступаючи у Верховній Раді напередодні річниці своєї інавгурації.

Запровадження зв'язку 4G в Україні: що обіцяли політики?Розмови про швидке впровадження в Україні мобільного зв'язку четвертого покоління ведуться не перший рік і, як водиться, вже неодноразово супроводжувались гучними скандалами. «Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських політиків щодо впровадження 4G.

У лютому 2016 року Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, затвердила форму контракту на впровадження мобільного зв'язку 4G в Україні, а в липні 2017-го Кабінет міністрів схвалив умови запровадження нового стандарту зв’язку. Сьогодні, 7 листопада, НКРЗІ визначила датою проведення тендера на впровадження зв’язку 4G на 23 січня 2018 року.

Отже, обіцяний Порошенком конкурс цього року не відбудеться, хоча вже з 13 листопада НКРЗІ почне приймати заявки на участь.

Всього «Слово і Діло» зафіксувало в Петра Порошенка 361 обіцянку, з яких він виконав на цю мить 101, тобто приблизно 39%. Провалених зобов’язань у глави держави також не бракує – аналітики порталу нарахували таких уже 69, тобто приблизно 26%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: