Динаміка міграції з Донбасу: які області обирають переселенці

Читать на русском

У порівнянні з жовтнем, в листопаді 2017 року кількість зареєстрованих переселенців з окупованих районів Донбасу та Криму зменшилася майже на 33,6 тис. Про це свідчать дані Міністерства соцполітики, надані «Слову і Ділу» в відповідь на інформаційний запит в кінці листопада. За даними за листопад, в Україні зареєстровано майже 148,8 млн внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій. Найбільша кількість з них - більш 536,5 тис. - проживають в неокупованих районах Донецької області. Ще більш 296,5 тис. переїхали на підконтрольну уряду частину Луганської області.

Також чимало внутрішніх мігрантів з окупованих територій взяли прифронтові області: Харківська (майже 121,6 тис.), Дніпропетровська (73,8 тис.), Запорізька (54,3 тис.). ну і звичайно, одним з найпопулярніших напрямків залишається Київ (майже 157 тис.) і Київська область (майже 61 тис.).

Понад 40 тис. осіб, які змушені були покинути домівки через війни й окупацію, обрали місцем проживання Одеську область, 26,5 тис. - Полтавську.

Якщо поглянути на зміни в кількості зареєстрованих ВПЛ по регіонах, то можна побачити, що з багатьох областей, де раніше проживали переселенці, вони виїжджають (або знімаються з реєстрації). Це не стосується Донецької області, яка стабільно демонструє приріст зареєстрованих вимушених мігрантів. У порівнянні з жовтнем, там в листопаді цього року зареєстрували майже 7,3 тис. переселенців. Їхня кількість, у порівнянні з попереднім місяцем, зменшилася на Луганщині - на 2,6 тис. особи за останній місяць. На 39 тисяч зареєстрованих переселенців менше стало в Харківській області, і на 3,1 тис. - в Сумській.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: