Призначення Смолія головою Нацбанку перенесли

Читать на русском
Верховна Рада України зможе призначити Якова Смолія головою Національного банку не раніше ніж наприкінці лютого 2018 року.

Верховна Рада України зможе призначити Якова Смолія головою Національного банку не раніше ніж наприкінці лютого 2018 року.

Як пише «Слово і Діло», про це «Українським новинам» повідомило інформоване джерело.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв після обрання президентом заборонити обиратися народним депутатом більше ніж двічі підрядСказано 28 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Архів

«Призначення Смолія переноситься на кінець лютого, найімовірніше, на 27 число», – повідомив він.

Причиною перенесення є відсутність наразі остаточного узгодження повного пакета кадрових призначень.

Нагадаємо, голова Національного банку України Валерія Гонтарева подала заяву про відставку 10 квітня 2017 року. Після цього вона пішла у відпустку за власний рахунок, яка триває досі.

З 11 травня як в. о. Нацбанком керує Яків Смолій, який обіймав раніше посаду першого заступника голови правління.

У середині листопада 2017 року заступник голови фракції БПП і близький соратник президента Ігор Кононенко заявив, що на посаду голови Нацбанку розглядають кілька кандидатур, серед яких Яків Смолій та Володимир Лавренчук (голова правління Райффайзен банку Аваль).

Смолій на чолі Нацбанку: як зміниться політика регулятораПрезидент вніс до ВР проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Нацбанку. Чи вплине зміна керівництва на співпрацю з кредиторами та якою буде політика регулятора, розбирались експерти.

У січні 2018 року в Раді вимагали від Порошенка якнайшвидшого призначення нового голови НБУ.

18 січня ВР отримала проект постанови про призначення в. о. голови Національного банку України Якова Смолія на посаду голови НБУ. Ініціатором законопроекту виступив президент України Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: