Львівське сміття: стало відомо, куди місто скидає відходи

Читать на русском
Львів справляється своїми силами з прибиранням сміття. Побутові відходи перенаправляють на полігони, які розташовані в області.

Львів справляється своїми силами з прибиранням сміття. Побутові відходи перенаправляють на полігони, які розташовані в області.

Про це «Слово і Діло» повідомило джерело у Львівській міській адміністрації.

«Ми просили допомоги у інших областей, але це, як ви знаєте, не мало особливого успіху. Вирішили справлятися власними силами, хоча, насправді, ніколи не відмовимося від підтримки», – розповів співрозмовник, не уточнивши, до яких саме районів Львівської області вивозяться відходи.

Нагадаємо, навесні 2016 року на Львівському полігоні побутових відходів сталася пожежа, внаслідок якої загинули троє пожежників.

Після цього, експлуатація Львівського полігону була заборонена в судовому порядку. Місту не було куди везти відходи і понад 9 000 т сміття щодня вивозилися в інші області країни.

У Житомирській, Київській, Івано-Франківській та Чернігівській областях почалися масові мітинги, пов'язані з небажанням місцевих жителів зберігати й переробляти на своїй території сміття з іншої області.

Зараз, за ​​словами чиновника, у Львівській області збільшилася кількість полігонів, що дозволяє місту більш-менш справлятися зі сміттєвим колапсом власними силами. Чиновник не уточнив, до яких районів Львівської області вивозять відходи, однак, за його словами, вирішувати проблему допомагає й сортування сміття.

Нагадаємо, Європейський банк готовий виділити 35 мільйонів євро на ліквідацію львівського сміття.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло про пожежу на одному з ринків Львова. Ніхто не постраждав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: