Справа Кохновича: прокуратура Києва повідомила про підозру поліцейському

Читать на русском
Столична прокуратура вручила підозру одному з працівників поліції, причетних до незаконного обшуку в громадянина Білорусі.

Прокуратура міста Києва повідомила про підозру начальнику сектору кримінальної поліції Голосіївського управління поліції, який фігурував у справі про незаконний обшук житла громадянина Тимофія Кохновича.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, повідомляє «Слово і Діло».

«Прокурором прокуратури міста Києва в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом проведення незаконного обшуку житла уродженця Республіки Білорусь Тимофія Кохновича, оголошена підозра начальнику сектору кримінальної поліції Голосіївського управління поліції головного управління Нацполіції в місті Києві», – зазначила вона.

Як установлено слідством, вказаний посадовець, реалізуючи злочинний умисел, спрямований на незаконне проведення обшуку в будинку Кохновича, виклав у протоколах допиту свідків завідомо неправдиві показання щодо причетності останнього до скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, а саме до незаконного зберігання зброї та боєприпасів. Вказані протоколи, а також ініціативний рапорт правоохоронця стали підставою для звернення до суду з клопотанням про проведення обшуку житла Кохновича, яке суд задовольнив.

«За результатом досудового слідства посадовцю оголошено про підозру за частиною 2 статті 384 КК України (складання завідомо неправдивого свідчення свідка для надання органу, що здійснює досудове розслідування, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення), частиною 1 статті 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та частиною 2 статті 162 КК України (незаконне проведення службовою особою обшуку житла)», – наголосила Сарган.

За її словами, правоохоронця за результатами службового розслідування звільнили з посади.

Нагадаємо, Нацполіція проводила внутрішню перевірку за фактами незаконного обшуку в Кохновича.

Раніше ГПУ повідомила про підозру чиновнику Київської ОДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: