Справа Кохновича: Нацполіція проводить внутрішню перевірку

Читать на русском
МВС почало службову перевірку за фактом протиправних дій київських поліцейських щодо білоруського бізнесмена Тимофія Кохновича.

МВС почало службову перевірку за фактом протиправних дій київських поліцейських щодо білоруського бізнесмена Тимофія Кохновича.

Про це повідомив директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, пише «Слово і Діло».

«Службове розслідування розпочато. Розберемося, і якщо знайдемо винних, то покараємо. Покривати не будемо», - заявив Шевченко.

Зокрема він відзначив, що минулого року 300 правоохоронців отримали підозри і 53 обвинувальні вироки суду, 20% з яких - керівний склад.

Як стало відомо, українські правоохоронці почали переслідувати білоруського бізнесмена Тимофія Кохновича після декількох років життя в Україні в статусі політичного біженця і отримання українського громадянства.

Поліція вимагала хабар від Кохновича, а в обмін обіцяла не висилати бізнесмена на батьківщину, де на нього заведено кримінальну справу.

29 грудня до нього з обшуком прибула група поліцейських. Як стверджує бізнесмен, в той день йому підкинули патрони. Це, за його словами, відображено камерами відеоспостереження, які встановлені в будинку.

Після обшуку Тимофія Кохновіча відвезли у відділок, де склали протокол затримання і потім доставили в слідчий ізолятор. 31 грудня, ввечері, закінчувався термін його утримання в СІЗО. Тоді поліція склала новий протокол затримання на підставі того, що підприємець перебуває в розшуку за вчинення кримінального правопорушення вже як громадянин Білорусі.

1 січня суді прокурор попросив заарештувати Тимофія Кохновича на 40 діб для подальшої екстрадиції до Білорусі. Але суддя відмовила. Зараз бізнесмен перебуває на свободі.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало про подробиці розслідування резонансного вбивства Ноздровської. Про те, хто встиг пропіаритися на трагічній події в перші дні, писав у своїй колонці Максим Кречетов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: