У НБУ розповіли, скільки розраховують отримати від МВФ

Читать на русском
В. о. голови Національного банку Яків Смолій очікує цього року надходження близько 2 мільярдів доларів від МВФ, що дозволить збільшити міжнародні резерви.

Національний банк очікує в 2018 році надходження близько 2 мільярдів доларів від Міжнародного валютного фонду.

Про це сьогодні, 25 січня, під час прес-брифінгу повідомив в. о. голови НБУ Яків Смолій, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Форум у Давосі: чи є шанси залучити інвестиції та домовитися з МВФУ швейцарському Давосі стартує 48-й Всесвітній економічний форум, в якому візьме участь президент України. На полях форуму запланована зустріч з Крістін Лагард. Що означає участь у форумі для Києва та які шанси домовитися з керівництвом МВФ, розбирались експерти.

«Цього року Національний банк очікує надходження близько 2 мільярдів доларів від МВФ, а також отримання урядом кредитів від ЄС і Світового банку», – повідомив він.

Як уточнив Смолій, це дозволить збільшити міжнародні резерви до 20,5 мільярдів доларів (або 3,7 місяця імпорту майбутнього періоду) на кінець 2018 року.

Однак у 2019 та 2020 роках через пікові виплати за зовнішнім державним боргом очікується формування дефіциту зведеного платіжного балансу й скорочення міжнародних резервів. У 2018-2020 роках уряд та НБУ мають заплатити за зовнішніми боргами понад 16 мільярдів доларів.

Нагадаємо, українська влада розраховує до травня 2018 року виконати всі зобов'язання в рамках програми розширеного фінансування МВФ, що дозволить Києву отримати черговий транш кредиту.

Раніше президент Петро Порошенко за підсумками зустрічі з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявив про готовність України продовжувати співпрацю з МВФ.

Голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард позитивно оцінила зустріч у Давосі з президентом України Петром Порошенком, назвавши переговори «конструктивними».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: