Ердоган пообіцяв не затягувати військову операцію в Сирії

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що хоче швидкого завершення операції «Оливкова гілка» проти курдів у Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що хоче швидкого завершення операції «Оливкова гілка» проти курдів у Сирії.

Як інформує «Слово і Діло», про це Ердоган заявив 21 січня на заході своєї Партії справделівості і розвитку, пише DW з посиланням на Reuters.

«Ми завершимо цю операцію, на те Божа воля, найближчим часом», - заявив Ердоган.

Президент Туреччини також пригрозив, що збройні сили його країни «знищать» представників підрозділів YPG, які «не повинні сподіватися на допомогу США, щоб перемогти Туреччину».

За його словами, курдські організації «Загони народної самооборони», Робоча партія Курдистану (PKK) і партія «Демократичний союз» (PYD) «будуть подолані, поки від них нічого не залишиться».

Як відомо, 20 січня Туреччина почала операцію «Оливкова гілка» на півночі Сирії, а 21 січня турецькі війська почали наземний наступ. У YPG повідомили, що в результаті авіаударів турецьких літаків вже загинули 10 осіб.

Нагадаємо, Франція закликає Туреччину проявляти стриманість в Сирії на тлі погіршення гуманітарної ситуації в цій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: