Мінфін пропонує запровадити спецдекларацію для багатих

Читать на русском
Міністерство фінансів України розробило законопроект, яким пропонується запровадити термін особа з високими доходами й зобов'язати таких фізосіб подавати щорічну податкову декларацію.

Міністерство фінансів України розробило законопроект, яким пропонується запровадити термін «особа з високими доходами» й зобов'язати таких фізосіб подавати щорічну податкову декларацію.

Як повідомляє «Слово і Діло», документ оприлюднений на сайті Мінфіну.

Час пішов: хто з українських політиків першим покаже е-деклараціюДержавні службовці, інші суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати е-декларації за минулий рік.

Відповідно до запропонованих змін, до категорії заможних осіб-платників податку пропонується віднести фізичну особу-резидента, яка відповідає одному з критеріїв: є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) великого платника податків; прямо або побічно володіє 10 й більше відсотками статутного капіталу юридичної особи, яка є податковим резидентом іншої держави та задекларувала прибуток за попередній податковий рік 10 і більше мільйонів євро; загальний річний оподатковуваний дохід за попередній податковий рік якого перевищує 50 мільйонів гривень.

У законопроекті передбачене щорічне надання такими фізичними особами декларацій про майновий стан і доходи та встановлення підвищеного рівня відповідальності за несвоєчасне подання податкових декларацій.

Нагадаємо, НАЗК знайшло порушення в звітах 38 політичних партій.

Раніше податкова розповіла, скільки перевірок влаштує в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: