Франція відреагувала на введення турецьких танків в Сирію

Читать на русском
Франція закликає Туреччину проявляти стриманість в Сирії на тлі погіршення гуманітарної ситуації в цій країні.

Франція закликає Туреччину проявляти стриманість в Сирії на тлі погіршення гуманітарної ситуації в цій країні.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у зверненні французького МЗС після переговорів голови міністерства Жана-Іва Дріана з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу.

Військова операція в Сирії: Ердоган зробив гучну заявуТуреччина готова до військової операції в підконтрольних силам самооборони сирійських курдів (YPG) регіонах Манбідж і Афрін на північному заході Сирії.

«Франція уважно ставиться до безпеки Туреччини, її території та її кордонів. Вона закликає владу Туреччини діяти стримано в складному контексті погіршення гуманітарної ситуації в декількох регіонах Сирії у зв'язку військовими діями, які здійснюються режимом Дамаска і його пособниками», - наводить «РІА Новини» заяву МЗС Франції.

Париж також наголосив на важливості доведення до кінця міжнародної антитерористичної операції і створення в Сирії умов для політичного врегулювання. Франція вимагає від усіх сторін дотримання гуманітарного права і засуджує не вибіркові бомбардування, в яких, зокрема, дорікає владі Сирії. Париж також закликав до відкриття гуманітарного доступу до Східної Гути, де допомога потрібна 400 тис. жителям.

Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган пригрозив задушити «сили безпеки» США в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: