Погоду в Україні визначатиме циклон із Балкан

Читать на русском
У найближчу добу, 22 січня, погоду України визначатиме новий циклон, що переміщається з Балкан.

У найближчу добу, 22 січня, погоду України визначатиме новий циклон, що переміщається з Балкан.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, передає «Слово і Діло».

Негода в Україні: у ДСНС назвали кількість знеструмлених населених пунктівУ прес-центрі Держслужби з надзвичайних ситуацій повідомили про майже 300 населених пунктів, що сидять без світла.

Як наголошується в повідомленні, вночі в західній та південній частині, а вдень у понеділок 22 січня по всій Україні, крім півночі Лівобережжя, очікуються опади: в західних областях помірний сніг, в Карпатах сильний, в центральних і північних областях невеликий. У південній, східній частині та на Дніпропетровщині очікується сніг та мокрий сніг, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь.

Вітер північно-східний, 7-12 м/с, на півдні, вдень також на сході і в Дніпропетровській областях пориви 15-20 м/с.

Температура в західних і південних областях вночі та вдень 1-7° морозу, на Закарпатті вдень 1-4° тепла; на решті території вночі 5-10° морозу, на Лівобережжі місцями 15°, вдень 2-7° морозу. На дорогах всієї України - ожеледиця.

У Києві місцями невеликий сніг; температура вночі 6-8° морозу, вдень 4-6° морозу. На дорогах ожеледиця.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, в Києві у день 22 січня за весь період метеорологічних спостережень з 1881 року найвища температура була зафіксована на позначці 8,1 градусів тепла в 2007 році, а найнижча вночі на позначці 26,5 градусів морозу в 1907 році .

У вівторок, 23 січня, в східних, південних і Дніпропетровській областях України збережуться складні погодні умови: сильний сніг, хуртовини. У Приазов'ї - сильний мокрий сніг, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу. У Кіровоградській і Полтавській областях місцями помірний сніг. На решті території переважно без опадів.

На дорогах слизько.

Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с, у південних, східних і центральних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря вночі 10-15°, в північних, центральних областях і Карпатах місцями 18-20° морозу, вдень 3-8° на півночі Лівобережжя 10-12° морозу; в Приазов'ї та на Закарпатті вночі 5-10° морозу, вдень близько 0°.

У Києві у вівторок - без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с температура вночі 12-14°, вдень 6-8° морозу.

Раніше повідомлялося, що в Карпатах групу киян накрила лавина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: