Негода в Україні: кількість знеструмлених населених пунктів зросла вдесятеро

Читать на русском
Через складні погодні умови по всій Україні кількість знеструмлених населених пункти зросла в 11 разів.

У зв'язку зі складними погодними умовами в ніч на п'ятницю в Україні знеструмлені 737 населених пункти в десяти областях.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій, передає «Слово і Діло».

«18 січня в результаті ускладнення погодних умов (сніг, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 737 населених пунктів ву 10 областях України, а саме: Одеська – 502 н.п., Черкаська – 153 н.п ., Чернігівська – 33 н.п., Полтавська – 14 н.п., Кіровоградська – 9 н.п., Миколаївська – 9 н.п., Донецька – 8 н.п., Волинська – 6 н.п., Сумська – 2 н.п., Вінницька – 1 н.п», – відзначили у ДСНС.

У Службі наголосили, що до відновлення електропостачання населених пунктів вже залучено аварійні бригади обленерго.

Також у відомстві повідомляють, що в Ізмаїльському районі Одеської області сталося падіння 23 опор лінії 110 кВ. Були знеструмлені міста Ізмаїл (населення близько 70 тисяч) і Арциз (населення близько 12 тисяч), відключено тепло і водопостачання.

В Арцизі для забезпечення електропостачання об'єктів інфраструктури і життєзабезпечення притягнуто 4 електростанції ДСНС. Станом на 7 ранку 19 січня, тривають роботи з відновлення електропостачання Ізмаїла і Арциза. До відновлення електропостачання в Одеській області залучено 89 аварійних бригад обленерго.

Нагадаємо, вчора, 18 січня в Україні було знеструмлено 63 населених пункти.

Раніше в Одесі заборонили рух пасажирського автотранспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: