Податкового ректора знову викличуть до суду

Читать на русском
Апеляційний суд взявся за екс-ректора, який за безцінь продав дружині майно Податкової академії.

Апеляційний суд Київської області відкрив провадження за апеляційною скаргою прокуратури в кримінальній справі колишнього ректора Національної академії державної податкової служби України Петра Мельника.

Як пише «Слово і Діло», про це «Главкому» стало відомо з ухвали суду.

Прокуратура оскаржує вирок Бородянського районного суду Київської області від 5 грудня, яким пана Мельника було виправдано. Санкція статті передбачала позбавленням волі від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років і з конфіскацією майна.

Суд першої інстанції виправдав екс-ректора Петра Мельника, оскільки була відсутня така ознака як безоплатність передачі майна іншій особі. При цьому суд погодився з твердженнями прокуратури, що відчуження зазначених в обвинувальному акті об'єктів нерухомого майна було здійснене Національним університетом державної податкової служби України з порушенням вимог Порядку відчуження об'єктів державної власності, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 6 червня 2007 року №803.

Генпрокурор Юрій Луценко після виправдального вироку заявив, що Петро Мельник особисто давав вказівки свідкам про те, щоб приватизувати на користь його родини майно Національної академії державної податкової служби України.

Нагадаємо, обвинувальний акт щодо Петра Мельника за вказаним епізодом був скерованний у липні 2016 року до Ірпінського міського суду. Однак після заявлених суддею цього суду самовідводів справа була скерована на розгляд до Бородянського райсуду.

У 2017 році суд визнав невинуватим і виправдав екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника, якому загрожувало до 12 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: