Не підемо з України: стало відомо про нові пригоди «Грузинського легіону»

Читать на русском
Грузинські добровольці, що пішли з позицій у зоні АТО, тепер користуються неоднозначною репутацією в українській армії.

Бійці «Грузинського легіону», які раніше вийшли зі складу 54-ї бригади, шукають іншу бригаду, яка могла б прийняти їх до своїх лав.

За інформацією джерел «Слова і Діла» в Міноборони, грузини намагаються потрапити до 72-ї бригади, яка зараз перебуває в пункті постійної дислокації в одному з мирних міст.

Однак у 72-й окремій механізованій бригаді «без диктофона» запевняють, що не збираються забирати до себе грузинів. «Всі пересування людей між бригадами – військова таємниця. Але на грузинів ми не готуємо відносини», – повідомили нам у бригаді.

Нагадаємо, на початку січня розгорівся конфлікт між командиром «Грузинського легіону» Мамукою Мамулашвілі та командиром 54-ї бригади Олексієм Майстренком, у результаті якого частина бійців «легіону», що підпорядковується Мамулашвілі, залишили позиції в зоні АТО й заявили про вихід із підрозділу.

Іноземний легіон АТО: хто воює проти РФ і що означає демарш грузинських бійцівГрузинський національний легіон, що воює на Донбасі в складі ЗСУ, заявив про вихід зі складу 54-ї окремої бригади через некомпетентність і незаконні накази командування. Оцінку ситуації дали експерти.

«Бунтівні» грузини запевняють, що Олексій Майстренко віддавав їм некомпетентні накази.

«Це був внутрішній конфлікт із командуванням 54-ї (окремої механізованої – ред.) бригади, яку ми залишили ...«Грузинський легіон» не піде з України, поки не буде виграна війна й поки окуповані Росією території не повернуться під юрисдикцію України», – заявив Мамулашвілі.

Серед бійців 54-ї бригади ставлення до грузинів, що пішли, неоднозначне. Крім того, одна з бойових груп представників «Грузинського легіону», наприклад, не пішла за Мамулашвілі й досі виконує завдання на передовій у районі Світлодарської дуги.

Нагадаємо, що Україна законодавчо дозволила іноземцям служити в лавах ЗС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: