Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Князєв пообіцяв у 2018 році створити систему протидії транснаціональній та організованій злочинності

26 грудня 2017 року голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що Управління кримінального аналізу у контакті з іншими підрозділами кримінального блоку стане фундаментом для створення фахових підрозділів з протидії транснаціональній та організованій злочинності. За словами очільника Нацполіції, вже у 2018 році буде діяти система протидії організованій злочинності (відео 10:54).
Виконано
Сказано 26 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/6F9ud62WdI8?t=10m54s
  • http://mvs.gov.ua/ua/news/15871_Z_pochatku_roku_pripineno_zlochinu_diyalnist_222_organizovanih_grup_FOTO.htm
  • Лист Нацполіції від 8 лютого 2019 року

Результат

За словами очільника поліції у структурі відомства нещодавно було створено Департамент стратегічних розслідувань (ДСР). Основним завданням цього підрозділу є протидія організованій злочинності. Станом на початок жовтня 2018 року в апараті Департаменту укомплектовано близько 70 відсотків посад, та триває процес комплектування обласних підрозділів.

Відповідно до листа Нацполіції від 8 лютого 2019 року, упродовж 2017-2018 років було вжито ряд заходів щодо впровадження Методології оцінки загроз тяжких злочинів та організованої злочинності, що застосовується в діяльності Європолу (далі - COSTA). Також вже розроблено проект вітчизняної методології, облікових карток щодо оцінки діяльності організованих груп та злочинних організацій, а також сфер злочинної діяльності, з урахуванням індикаторів, притаманних Україні.

Управлінням кримінального аналізу в Національній поліції України вже впроваджено практичну частину COSTA, а саме тестову автоматизовану систему збору інформації оцінки діяльності організованих груп та злочинних організацій. За результатами тестування системи позитивний досвід буде застосовано до всієї вітчизняної моделі COSTA-Україна.