Юнкер і Мей дійшли домовленості щодо Brexit

Читать на русском
Європейський Союз і Великобританія досягли домовленості по Brexit і мають намір перейти до другого етапу переговорів.

Європейський Союз і Велика Британія досягли домовленості щодо Brexit і мають намір перейти до другого етапу переговорів.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на Sky News.

Схаменулися: британці вимагають нового референдуму щодо BrexitПоловина громадян Великої Британії висловлюються за проведення нового референдуму щодо Brexit, вважаючи, що країна виплатить ЄС дуже багато грошей за розлучення.

«На переговорах щодо Brexit було досягнуто значного прогресу. Ми готові перейти до другого етапу (переговорів - ред.)», - заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей.

«Угода по Brexit забезпечить права трьох мільйонів громадян ЄС, які проживають у Великій Британії ... І жорсткого кордону з Північною Ірландією не буде», - заявила глава британського уряду.

Крім того, вона зазначила, що домовленість по Brexit «не означає, що Великобританія залишиться на Єдиному ринку (ЄС - ред.)». Також, з її слів, з ЄС була узгоджена фінансова домовленість, «справедлива для британських платників податків».

Як повідомлялося, 5 грудня Юнкер і Мей не знайшли компромісу по Brexit.

Переговори по Brexit зайшли в глухий кут, тому що сторони не можуть досягти згоди по центральних питань: сумі компенсації, яку Лондон повинен виплатити за вихід з ЄС, майбутнім прав 3,2 млн громадян ЄС, які проживають в Сполученому Королівстві, і відкритості кордону Великобританії з Ірландією .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: