Спалах гепатиту в Миколаєві: відкрили кримінальне провадження

Читать на русском
Поліція порушила справу за фактом спалаху гепатиту А в Миколаєві, проводиться ряд експертиз. Нагадаємо, за останні кілька днів захворіли майже 40 осіб.
Поліціяhttp://on.od.ua

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового захворювання гепатитом А в Миколаєві.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Миколаївської області, інформує «Слово і Діло».

У поліції зазначили, що слідчі органи проводять досудове розслідування, також призначений ряд експертиз, за результатами яких буде прийнято відповідне процесуальне рішення.

«Відомості за фактом масового зараження громадян гепатитом А внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 130 КК України «Зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби» згідно санкції даної статті подібні діяння караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років», - повідомляє прес-служба поліції.

Нагадаємо, в Миколаєві за останні кілька днів зареєстровані 37 випадків захворювання на гепатит А, в тому числі й у шести дітей.

За словами директора ГУ миколаївського «Обласного лабораторного центру» Олександра Ігнатенка, згідно з рядом висновків, причиною захворювання стала вода з пунктів розливу. Всього було зафіксовано чотири вогнища захворювання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: