Чехія обіцяє Україні повну підтримку

Читать на русском
Чехія висловила безсумнівну підтримку цілісності і незалежності України, а також її прагненню до євроінтеграції.

Чехія висловила безсумнівну підтримку цілісності і незалежності України, а також її прагненню до євроінтеграції.

Відповідну заяву чеського МЗС передав посол України в цій республіці Євген Перебийніс в Twitter, пише «Слово і Діло».

Сенат Чехії назвав слова Земана про Крим неприйнятнимиВерхня палата парламенту (Сенат) Чехії ухвалила сьогодні постанову, в якій назвала слова президента країни Мілоша Земана про анексію Криму як «завершену справу» легітимізацією російської агресії в Україні.

За словами посла, відповідну заяву чеське зовнішньополітичне відомство зробило до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин з Україною.

«Нас об'єднують багато сторінок історії, ми вважали Україну другом з самого початку Чехословацької державності. Чехія і далі продовжить підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, реалізацію реформ, її зближення з ЄС», - навів висловлювання чеського МЗС Перебийніс.

Раніше повідомлялося, що Чехія висловила готовність постачати Україні деякі види військової техніки в рамках оборонного співробітництва.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан заявив, що в Європі є чимало політиків, які вважають анексію Криму «завершеною справою», але їм не вистачає мужності визнати це відкрито.

Раніше чеські депутати закликали Земана вибачитися перед Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: