Розенблат просить суд визнати протиправними дії Ситника

Читать на русском
Народний депутат України Борислав Розенблат подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до директора НАБУ Артема Ситника та СБУ (третя особа – ГПУ).

Народний депутат України Борислав Розенблат подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до директора НАБУ Артема Ситника та СБУ (третя особа – ГПУ).

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на інформацію прес-служби Окружного адмінсуду Києва в п'ятницю, 15 грудня.

НАБУ поза законом: чим завершаться справи його агентів-провокаторівМаксим Кречетов пише про «черговий гучний скандал, в який вляпалося НАБУ», а також про те, що цікавого відбувається останнім часом навколо НАБУ.

Позивач просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ Ситника із залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників Федерального бюро розслідувань (ФБР) США без попереднього укладення міжнародного договору відповідно до закону України «Про міжнародні договори».

Розенблат також просить суд визнати протиправною бездіяльність СБУ через непроведення належного й повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці НАБУ, як це передбачено законодавством, а саме – розголошення інформації з грифом «державна таємниця» працівникам ФБР без попереднього укладання відповідної міжнародної угоди.

Окружний адміністративний суд Києва розглядає питання про відкриття провадження за цим позовом.

Раніше Ситник розповів, коли «бурштинову справу» передадуть до суду.

Нагадаємо також, НАБУ перевірило, чи має Розенблат німецьке громадянство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: