У Грузії застрелили екс-голову Нацгвардії

Читать на русском
Екс-командувач Національної гвардії Грузії генерал Сосо Кутателадзе знайдений убитим у власному кабінеті.

Екс-командувач Національної гвардії Грузії генерал Сосо (Самсон) Кутателадзе був знайдений убитим із вогнепальної зброї у власному кабінеті, який розташований на території Стамбульського ринку в Руставі.

Як пише «Слово і Діло», напад стався 15 січня, передають «Новини-Грузія».

Справа Саакашвілі в Україні: чого чекати далі та на що розраховують в АПГрузинський суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років ув'язнення й чекає його видачі. В Україні тим часом СБУ близько чотирьох годин допитувала політика. Як розвиватиметься справа Саакашвілі в Україні, розбирались експерти.

Невідомий злочинець здійснив кілька пострілів у кабінеті. Кутателадзе загинув на місці. При цьому очевидці заявляють, що не чули ані пострілів, наі якихось дивних звуків з офісу. Загиблого виявив працівник охорони. Друзі не підтверджують поширену інфмормацію про те, що в нього були переговори у зв'язку з підготовкою продажу своєї частки руставського ринку. Мотиви злочину невідомі.

Нагадаємо, Самсон Кутателадзе був обраний депутатом парламенту Грузії в 2008 році, він балотувався від правлячої у той час партії «Єдиний національний рух» у Сачхері. За даними «Руставі-2», його головним рекомендатором на той час був мільярдер Бідзіна Іванішвілі. Під час перебування парламентарем Кутателадзе обіймав посаду заступника голови комітету оборони й безпеки.

Кутателадзе побудував успішну військову кар'єру. З 1991 року працював у ЗС Грузії на різних посадах. До 2001 року працював у Сачхерському батальйоні; з 2001 року – в складі Національної гвардії; у 2004-2006 роках – генерал Національної гвардії.

Нагадаємо, лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі анонсував відновлення «пошуків 300 спартанців для зміни влади в Україні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: