Князєв набрав до патрульної поліції на тисячу менше співробітників, ніж планував

Читать на русском
За підсумками року в патрульну службу вдалося набрати майже на тисячу осіб менше, ніж планувалося.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв не виконав свою обіцянку до кінця 2017 року взяти на службу до патрульної поліції 5500 осіб.

Таку обіцянку він дав 9 серпня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«У нас у патрулі 70% складу – з вищою освітою. Їх потрібно брати на вищі посади, дати їм можливість зростання, й вони вже не будуть замислюватися про те, що даремно навчалися 5 років. Людина вчиться поліцейській роботі, працювала 2-3 роки, кидає і йде. Як це зупинити, змінити? Їм потрібно запропонувати роботу опера, слідчого, те, на що вони здатні. Але якщо ми їх заберемо, то в патрулі нікого не залишиться. Ось ми й оголосили в усій країні набір і хочемо набрати 5500 осіб. І наберемо. В бюджеті 2018 року в нас витрачатимуть кошти не лише на навчання, а й на преміальну складову особового складу», – заявив він в ефірі телеканалу «112 Україна».

У відповідь на запит «Слова і Діла» в Національній поліції України (від 4 січня 2018 року) повідомили, що в 2017 році на 5590 посад патрульної поліції набрали майже 4600 осіб.

Отже, в планах було набрати 5500 осіб, а в результаті набору за підсумками року фактично працевлаштували майже на тисячу менше.

Нагадаємо, раніше Князєв повідомив, скільки поліцейських загинуло з початку 2017 року. Також у Нацполіціі розповіли про нове управління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: