Фігуранту «бурштинової справи» зменшили розмір застави

Читать на русском
Одному з підозрюваних у справі так званої бурштинової мафії вирішили зменшити заставу в три з половиною рази.
Костянтин Проскурко

Помічнику народного депутата від фракції Радикальної партії Тетяни Юзькової, підозрюваному в «бурштиновій справі» Костянтину Проскурку зменшили суму застави до 35 тисяч гривень.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання самого підозрюваного, пише «Слово і Діло».

Суддя задовольнив клопотання Проскурка частково, зменшивши розмір застави зі 128 тисяч гривень до 35 240 гривень. Дізнатися, про що саме клопотав підозрюваний, поки неможливо через те, що оприлюднена лише резолютивна частина рішення.

Як відомо зі слів представника НАБУ, Проскурко познайомив представницю приватної компанії-агента Бюро з головою секретаріату міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатський контроль» Вадимом Руденком, який пообіцяв сприяти легалізації бурштинового бізнесу. В листопаді 2016 року представники «Депутатського контролю» отримали від приватної компанії 11 тисяч доларів. Проскурко не брав участі в передачі грошей, але, за словами прокурора САП, 19 червня під час обшуку вдома в підозрюваного знайшли доларові купюри, які нібито є частиною грошей, що раніше передавали як хабар. Сам Проскурко стверджував, що долари купив у пункті обміну валют.

Нагадаємо, суд зняв арешт з автомобіля, землі та грошей Проскурка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: