Ще одному фігуранту «бурштинової справи» скасували домашній арешт

Читать на русском
Суд пом'якшив запобіжний захід ще одному фігуранту бурштинової справи, оскільки він виконував усі покладені зобов'язання.

За клопотанням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури суд пом'якшив запобіжний захід із домашнього арешту в нічні години на особисте зобов'язання для ще одного фігуранта «бурштинової справи» – юриста Віктора Косянчука.

У правоохоронному органі журналісту «Слова і Діла» розповіли, що Косянчук сумлінно виконував процесуальні зобов'язання, як і голова «Депутатського контролю» Вадим Руденко.

«На таких самих підставах (як і Руденку – ред.) змінений запобіжний захід на особисте зобов’язання ще одному підозрюваному – Віктору Косянчуку. Ухвалені рішення не обумовлені позицією підозрюваних (Косянчука та Руденка – ред.) щодо визнання провини чи викриттям у скоєнні злочинів інших осіб», – пояснили в САП.

У прокуратурі нагадали, що запобіжні заходи покликані не карати особу на стадії досудового розслідування, а забезпечити ефективність і дієвість кримінального провадження.

Нагадаємо, голові «Депутатського контролю» Вадиму Руденку пом'якшили запобіжний захід. У САП пояснили це тим, що він сумлінно виконував усі процесуальні зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: