В окупованому Криму українського актівіста залишили під вартою до 21 серпня

Читать на русском
Верховний «суд» окупованого Криму залишив без задоволення скаргу адвоката українського активіста Володимира Балуха.
Володимир Балух

Верховний «суд» окупованого Криму залишив без задоволення скаргу адвоката українського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Крим.Реалії».

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Верховний суд Криму залишив без задоволення скаргу адвоката українського активіста Володимира Балуха без задоволення, термін утримання залишився колишнім - до 21 серпня», - йдеться в повідомленні.

У ході засідання адвокат Дмитро Дінзе зазначив, що комплексна експертиза у справі швидше за все не буде завершена до закінчення гранично допустимого терміну судового процесу. Також він наголосив на відсутності доказів у сторони звинувачення щодо підстав тримання під вартою Балуха.

Сам активіст назвав те, що відбувається «оксюмороном» (іншими словами - безглуздістю, - ред.) і зажадав показати «ту шкалу соціальної стійкості, по якій його тримають за гратами».

На попередньому засіданні суд також залишив без задоволення апеляційну скаргу захисту українського активіста Володимира Балуха про утримання його під вартою до 4 вересня. При цьому суд скоротив термін перебування активіста під арештом до 21 серпня.

Нагадаємо, співробітники ФСБ затримали Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 після обшуків в його будинку, в селі Серебрянка Роздольненського району Криму. У ФСБ заявили, що на горищі будинку, де проживає Володимир Балух, було виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. За словами родичів, співробітники ФСБ їх самі підкинули. Підконтрольна Кремлю влада Криму також зажадала від Володимира Балуха зняти встановлену на стіні його будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18». На будинку Балуха також був розміщений державний прапор України.

Нагадаємо, суд скасував обмеження на вивезення речей з анексованого Криму.

Відзначимо, прикордонники затримали жінку з Донбасу з «паспортом ДНР» на в'їзді з Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: