Геращенко пояснила, як повернути всі окуповані території

Читать на русском
Перший віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко заявила, що законопроект про деокупацію окупованих територій (№7163) передбачає повернення до складу України не лише Донбасу, але й Криму.

Перший віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко заявила, що законопроект про деокупацію окупованих територій (№7163) передбачає повернення до складу України не лише Донбасу, але й Криму.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона повідомила в прямому ефірі телеканалу ICTV.

«В преамбулі цього законопроекту звучить деокупація Донбасу, але в тілі – є посилання на резолюцію Ради безпеки ООН від березня 2014 року, яка стосуються виключно Криму».

За її словами, Росія прагне замороження конфлікту на Донбасі, але тільки для того, щоб загострити ситуацію в Україні:

«Росії потрібен не лише Донбас, але й Київ та вся Україна. Тому вона і вживає всіх заходів для дестабілізації», – сказала вона.

Депутат пропонує взяти за приклад найкращий досвід Грузії, Хорватії, які боряться за відновлення своїх територій.

«Необхідно зберегти гуманітарні зв'язки з тими людьми, які є на окупованих територіях, вони мають відчувати себе українцями та допомогти армії звільнити Донбас».

Раніше, президент Петро Порошенко заявляв, що однією з цілей на майбутній рік є повернення анексованого Криму до складу України.

Деокупація Донбасу: в парламенті назвали можливі сценаріїПрийняття законопроекту про деокупацію Донбасу може означати відхід від Мінського формату.

Нагадаємо, в законопроект про деокупацію Донбасу внесена стаття, що дає необмежені права всім особам, які залучені до подолання наслідків російської агресії.

Як відомо, Верховна Рада планує у вівторок, 16 січня, розглянути в другому читанні проект закону «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях», який був ухвалений в першому читанні 6 жовтня 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: