Запаси газу в сховищах України знову знизилися

Читать на русском
Обсяг газу в підземних сховищах (ПСГ) України станом на 24 грудня зменшився до 14,9 млрд куб. м.

Обсяг газу в підземних сховищах (ПСГ) України станом на 24 грудня зменшився до 14,9 млрд куб. м.

Про це свідчать дані компанії «Укртрансгаз», оператора української газотранспортної системи, пише «Слово і Діло».

Відмова від імпорту газу: в чому головна помилка уряду ГройсманаПрем'єр-міністр упевнений, що Україна самодостатня в питанні газу та може до 2020 року відмовитися від його імпорту. Шанси на енергонезалежність оцінили експерти.

На сьогодні заповненість українських ПСГ становить 48%. Наразі газ до ПСГ не закачувався. Протягом доби зі сховищ України було відібрано 53 млн куб. м газу.

Україна імпортує газ зі Словаччини (за добу надійшло 21,2 млн куб. м), з Угорщини – 4,8 млн куб. м, з Польщі – 5,1 млн куб. м газу.

Як повідомлялося, «Укртрансгаз» готовий надати до сховищ вільний обсяг 14 млрд куб. м (загалом в Україні близько 30 млрд куб. м) для зберігання в режимі «митного складу».

Раніше у вересні стало відомо про підписання договорів із 8 компаніями про можливість зберігання природного газу в підземних сховищах в режимі «митного складу». Тоді,серед інших, за інформацією «Укртрансгазу», закачування газу до ПСГ в режимі митного складу виконав найближчий конкурент Vitol компанія Trafigura.

Також повідомлялося, що обсяг газу в підземних сховищах України станом на 10 грудня зменшився до 15,657 млрд куб. м. За добу в ПСГ України газ не закачувався.

Нагадаємо, Україна за 11 місяців 2017 року збільшила споживання природного газу на 1,8% (на 0,5 млрд куб. М) порівняно з аналогічним періодом 2016 року – до 28,1 млрд куб. м

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: