У Держдумі РФ хочуть розірвати договір з Україною в частині визнання кордонів

Читать на русском
У Держдумі Росії запропонували денонсувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною в тій частині, де країни визнають територіальні кордони одна одної.

У Держдумі Росії запропонували денонсувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною в тій частині, де країни визнають територіальні кордони одна одної.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, передають «РІА Новини», пише «Слово і Діло».

Четвертий рік анексії Криму: якої помилки припустилась Україна та як спекулює ЗахідМинає четвертий рік анексії української території. Тривають судові процеси, а збитки від втрати території оцінили в більш ніж трильйон. Тим часом деякі країни Заходу пропонують обмін – гроші замість земель. Оцінку ситуації дали експерти.

Депутат вважає, що договір лише «односторонньо вигідний» Україні.

«Бо, не обумовлюючи механізмів партнерства, співпраці і дружби, в другій статті Договору ми визнаємо територіальні межі України, а вона (Україна) - наші, на момент підписання та ратифікації цього документа. Підписавши Договір в 1997, а потім під час ратифікації в 1999 році Росія підтвердила, що вона вважає... Крим і Севастополь частиною території України», - заявив Затулін.

«Наше трактування Договору полягає в тому, що наше визнання кордонів, зроблене в цьому Договорі, взаємопов'язане з темою Договору - дружба, співпраця і партнерство. Ні дружби, співпраці і партнерства - виникає привід до того, щоб сказати: «Значить, треба всі питання вирішувати заново, в тому числі і питання щодо кордонів. Тому особисто я буду пропонувати і пропоную вже..., що нам потрібно в частині цього Договору його денонсувати - в частині, що стосується статті другої, а саме визнання кордонів», - додав Затулін.

Нагадаємо, по окупованій Керчі проїхалася військова техніка РФ.

Також відзначимо, що в Кабміні заговорили про військовий збір для українських гастролерів в РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: