Кличко розповів, як вирішить проблему зношеності труб

Читать на русском
Майже 90% комунікацій Києва зношені і потребують заміни, і на це потрібні великі фінансові ресурси.

Майже 90% комунікацій Києва зношені і потребують заміни, і на це потрібні великі фінансові ресурси, тому столична влада почала розробку концепції розвитку столичного теплоенергетичного комплексу на 10 років, де передбачена модель комплексного фінансування.

Про це заявив мер міста Віталій Кличко в ефірі телеканалу NewsOne ввечері 12 січня, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє, що ремонт колектора біля ТЦ Gulliver завершать до кінця жовтняСказано 10 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У Києві є проблема зношеності труб, що не замінювалися десятками років. Ми бачимо, в якому стані дороги, але ми не бачимо, в якому стані комунікації під землею. Замінюючи труби фахівці говорять, що величезні металеві труби іноді завтовшки з паперовий лист - іржа і корозія з'їдають метал, тому - і часті пориви, які трапляються в місті, втрати води і тепла. І наше завдання - змінити ситуацію. Ми в цьому напрямку інвестуємо кошти в заміну старих комунікацій на сучасні труби, які мають тривалий термін експлуатації», - зазначив Кличко.

Мер повідомив, що в Києві близько 20 тис. км труб і майже 90% з них потребують заміни.

«Це величезні фінансові вливання. І ми працюємо над розробкою комплексної програми із заміни комунікацій, яку згодом приймемо», - додав градоначальник.

Він уточнив, що програма передбачає модель комплексного фінансування - з державного та міського бюджетів, а також за рахунок коштів інвесторів.

Раніше в центрі Києва запрацював безкоштовний Wi-Fi.

Нагадаємо також, стало відомо, скільки грошей виділять на реконструкцію колекторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: