У Києві подорожчають маршрутки

Читать на русском
У столиці подорожчає проїзд у приватних маршрутних мікроавтобусах. Частина перевізників вже підняли ціну на 1-2 гривні, решта обіцяють зробити це з 15 січня.

У столиці дорожчає проїзд у приватних маршрутних мікроавтобусах. Частина перевізників вже підняли ціну на 1-2 гривні, решта обіцяють зробити це з 15 січня.

Як інформує «Слово і Діло», про це агентству розповіли самі перевізники.

Змучений у заторах Київ: коли очікувати транспортного колапсу в столиціПересування в Києві стало однією з найбільш актуальних проблем для мешканців та гостей столиці. Як запобігти транспортному колапсу, аналізував політолог Олександр Радчук.

«Подорожчало пальне і нам довелося підняти вартість проїзду», - пояснюють водії маршрутних таксі.

На одну гривню, з 5 гривень до 6 гривень, подорожчав проїзд у приватних маршрутних мікроавтобусах №201, що з’єднує станцію метро «Шулявська» - Південну і Микільську Борщагівки та №249, що курсує від станції метро «Лівобережна» через Русанівку та Березняки до залізничної станції «Лівий берег».

До 7-ми гривень подорожчала 455-я маршрутка, сполученням житловий масив Виноградар - Севастопольська площа.

Натомість в 569-й маршрутці, що з’єднує станцію метро «Лук’янівська» - ДСК-3 на Відрадному, 6 гривень за проїзд проситимуть лише з 15 січня. Так вирішив перевізник.

Як зазначено в пояснювальних записках у салонах маршруток, подорожчання було вимушеним і пояснюється зростанням цін на паливо і запчастини.

Нагадаємо, проїзд у маршрутках Києва найближчим часом може подорожчати до 8-9 гривень через подорожчання палива. Про це заявив член Асоціації перевізників Києва Юрій Артеменко. За його словами, їм або доведеться піднімати вартість, або закриватися. Ціна літра дизпалива з початку осені збільшилася на 14,6% – до 26 грн.

Раніше повідомлялося, що мер Києва Віталій Кличко спробував себе в ролі водія автобуса.

Також мер заявив, що розірве угоди з нелегальними маршрутками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: