Підземний трамвай: чи підпишуть кияни петицію

Читать на русском
Кияни звернулися до Київської міської ради з проханням запустити швидкісний трамвай, що курсуватиме  у центрі столиці під землею.

Кияни звернулися до Київської міської ради з проханням запустити швидкісний трамвай, що курсуватиме у центрі столиці під землею.

Як інформує «Слово і Діло», відповідна петиція зареєстрована на сайті Київради.

Автором петиції виступив Костянтин Морозов. Він запропонував продовжити лінію швидкісного трамваю від зупинки «Площа Перемоги» до зупинки «Палац Спорту» під землею. Автор переконаний, що підземний транспорт розвантажить вулицю Жилянську та Саксаганського.

«Щоб залишити трамвай насправді «швидкісним» варто фізично розділити його трасу із іншим транспортом (як це зроблено на решті маршруту). Оскільки надземне прокладання траси в центрі міста є неприпустимим (це закриватиме історичні будівлі), єдиним можливим варіантом є прокладання траси під землею: наприклад, під однією з вищезгаданих вулиць із організацією виходів зі станцій в підземні переходи. Перехід траси в підземну частину може бути організовано зразу після станції «пл. Перемоги», або раніше», - йдеться у тексті петиції.

Петиція була зареєстрована 6 січня 2017 року і зібрала наразі 13 підписів. Якщо вона набере 10 тис. підписів, документ розгляне Київрада.

Раніше мер Черкас передумав розпускати міськраду на вимогу городян.

Про те, що ще обіцяли мери ми писали на сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: