Розенко розповів, коли підвищиться «мінімалка»

Читать на русском
Запропоноване президентом Петром Порошенко підвищення мінімальної зарплати до 4100 гривень відбудеться не раніше другого кварталу 2018 року.

Запропоноване президентом Петром Порошенко підвищення мінімальної зарплати до 4100 гривень відбудеться не раніше другого кварталу 2018 року.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, пише «Слово і Діло».

«Дійсно, минулого тижня президент України звернувся з ініціативою до уряду, щоб протягом 2018 року якомога швидше розглянути питання про підвищення мінімальної заробітної плати до 4100 гривень. Я абсолютно й категорично підтримую цю ініціативу президента України ... Ми подивимося протягом першого кварталу, що відбувається в нас з економікою, як ідуть інвестиції, й залежно від економічного зростання за підсумками першого кварталу ми будемо готові дати чітку відповідь, якого числа буде встановлена ​​мінімальна заробітна плата», – пояснив Розенко.

Крім того, за словами віце-прем'єра, швидке підвищення «мінімалки» неможливе ще й тому, що бізнес має встигнути підготуватися до нових виплат податків, які розраховуються залежно від мінімальної зарплати.

Він нагадав, що в проекті держбюджету на 2018 року закладене підвищення мінімальної зарплати до 3723 гривень із 1 січня.

«І ми виходимо фактично на збільшення мінімальної заробітної плати приблизно на 17% більше, ніж було в 2017 році. І таким чином з 1 січня, якщо Верховна Рада це підтримає, то набуває чинності», – зазначив Розенко.

Раніше він повідомив, чи встигнуть осучаснити пенсії з 1 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: