Україна не обмежиться однією резолюцією щодо Криму – посол

Читать на русском
Україна має намір виносити на розгляд Генасамблеї ООН й інші резолюції щодо ситуації з правами людини в анексованому Росією Криму.

Україна має намір виносити на розгляд Генасамблеї ООН й інші резолюції щодо ситуації з правами людини в анексованому Росією Криму.

Про це заявив посол України в ООН Володимир Єльченко в інтерв'ю «Європейській правді», передає «Слово і діло».

«Такі резолюції мають свою своєрідну еволюцію: минає рік, змінюються обставини, ухвалюється нова редакція ... У Росії розуміють: те, що напише місія, відвідавши Крим, для них матиме ще страшніші наслідки, ніж якщо не пускати туди цю місію. Отже, повертаючись до резолюції ГА ООН щодо Криму: так, будуть і третя, і четверта, і п'ята. Хотілося б, щоб їх не було 50 або 100, сподіваюся, питання про повернення Криму буде вирішене раніше», – заявив він.

Також він висловив надію на прогрес у питанні допуску моніторингової місії ООН до Криму. Однак, за його словами, навіть якщо окупаційна влада дозволить допустити місію, то це не означатиме визнання анексії.

«Питання не в запрошенні, воно може бути від кого завгодно. ООНівська місія не поїде до Криму, не маючи дозволу України. Ми це дозвіл апріорі дамо, питання лише в тому, які будуть умови відправки такої місії. До цього часу Росія виставляла абсолютно неприйнятні умови. Наприклад, щоб до місії не входили фахівці, які працюють у складі моніторингової місії ООН в Україні, тобто щоб не було жодної згадки слова «Україна». Але це вже принципове питання для ООН, адже організація відправляє тих людей, яких вважає за потрібне, і не Росія має їх вибирати», – вважає Єльченко.

Чубаров розповів про фактори, які допоможуть повернути КримГолова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав усіх, хто святкує 7 січня Різдво і висловив упевненість в тому, що Крим буде звільнений від російських окупантів.

Нагадаємо, на 73-му пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН схвалили резолюцію про ситуацію з правами людини в окупованій Автономній Республіці Крим і Севастополі.

26 країн-членів Генеральної асамблеї ООН проголосували проти оновленої резолюції щодо прав людини в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: