Кабмін призначив Супрун заступника

Читать на русском
Кабмін призначив Ольгу Стефанишину заступницею міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції.

Кабмін призначив Ольгу Стефанишину заступницею міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції.

Про це сьогодні повідомила в. о. голови МОЗ Уляна Супрун, передає «Слово і Діло».

«Хочу представити вам нового заступника міністра Ольгу Стефанишину», – зазначила на засіданні уряду Супрун. Відзначимо, до цього Стефанишина очолювала Урядовий офіс із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів України.

«На посаді заступника міністра Ольга Стефанишина продовжить роботу з розширення доступу пацієнтів до лікування, а також виконання ключових зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС», – додали в міністерстві.

«Ольга Стефанишина більш ніж 10 років займається адвокацією прав пацієнтів. Вона є співзасновницею, а з 2011 року виконавчим директором благодійного фонду «Пацієнти України», що об’єднує людей із різними захворюваннями в боротьбі за право на життєво необхідне лікування. Ольга є співавтором закону про передачу державних закупівель лікарських засобів міжнародним спеціалізованим організаціям. Цей реформаторський закон допоміг виключити корупційну складову із системи державних закупівель ліків та щорічно заощаджує Україні до 40% державного бюджету», – зазначили в міністерстві.

Окремо наголошується, що одним із досягнень фонду є створення електронної платформи «Є Ліки», де кожен пацієнт може переглянути наявність ліків у лікарні, що є важливим кроком у напрямку розвитку електронної системи охорони здоров'я.

Зазначимо, з 2007 до 2011 року Ольга була керівником відділу політики та адвокації Всеукраїнської мережі ЛЖВ, з 2004 до 2006 року – працювала в Національному комітеті Товариства Червоного Хреста України, координувала проект МАТРА «Реінтеграція безпритульних жінок у Києві: інтегральний підхід на місцевому рівні» в Головному управлінні соціального захисту населення Києва.

Супрун повідомила про інвестиції в охорону здоров'яСвітовий банк має намір і надалі допомагати в поліпшенні системи охорони здоров'я України.

Як відомо, в Україні починається глобальна медична реформа.

Нагадаємо, уряд планує в 2018 році підвищити зарплати українським медикам на первинній ланці.

Відзначимо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Супрун дала 40 обіцянок, 4 з яких виконала й стільки ж – провалила. Рівень її відповідальності – 10%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: