Стало відомо, коли активісти розблокують польський кордон

Читать на русском
На українсько-польскому кордоні активісти частково розблокували пункти пропуску. Запрацював Шегині. Раву-Руську обіцяють розблокуваті сьогодні.

Протестувальники, які виступають проти змін у митних правилах,припинили блокувати дороги біля пункту пропуску «Шегині» на українсько-польському кордоні. «Раву-Руську» обіцяють розблокувати сьогодні.

Як інформує «Слово і Діло», про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомила речниця Державної фіскальної служби Наталія Непряхіна.

«Наразі на пункті «Шегині» мітинг завершений. На «Рава-Руській» обіцяють розблокувати дорогу протягом півгодини-години. Щодо волинської митниці та ПП «Ягодин», то мітингувальники також перекрили дорогу й пропускають по 4 машини на годину на в’їзд. В’їзду наразі чекають близько 20 фур, вони пройшли митне оформлення. Близько 40 вантажівок через перекриття дороги не можуть під’їхати до ПП. Пасажирські автобуси та легкові автомобілі пропускаються мітингувальниками без проблем», – розповіла вона.

За інформацією речниці, на пункті «Шегині» стоять 30 автомобілів, на «Рава-Руській» – 90. Кожні 15 хвилин мітингувальники відкривають дорогу та пропускають певну кількість авто. Непряхіна наголосила, що йдеться про блокування доріг до пунктів пропуску, а не самих КПП.

Вона додала, що мітингувальники погрожують продовжити акції протесту, якщо парламент не відреагує на їхні вимоги. Вони обіцяють перекривати дороги «більш масштабно та більш тривало».

Як відомо, вранці 10 січня у Львівській та Волинській областях люди перекрили дороги біля пунктів пропуску «Шегині-Медика», «Рава-Руська–Гребенне» та «Ягодин-Дорогуськ» на кордоні з Польщею.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав законопроект, який встановлює нові правила для безмитного ввезення в Україну посилок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: