Україна-2018: головні небезпеки та завдання в новому році

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Найбільшою небезпекою для країни в новому році залишатиметься війна на сході України, оскільки вона переходить у іншу фазу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, оцінюючи найбільші небезпеки та завдання для країни в новому політичному році.

«Річ у тім, що ситуація на Донбасі переходить в іншу фазу у зв’язку з тим, що ворогу не вдалося прямою атакою досягнути поставлених результатів. Очевидно, буде збільшене фінансування різноманітних дестабілізаційних заходів. Ймовірно, слід очікувати організації таких заходів та спроб перенести певну істеричність із соціальних мереж у реальне життя. Це те, що буде намагатися провести РФ», – зазначив Палій.

На його думку, велику небезпеку можуть становити для України також різні диверсійні підрозділи. Крім того, значної шкоди може завдати пропагандистська діяльність, уточнив він.

Підсумки 2017 року: поразки та перемоги УкраїниОднією з провальних подій року, що минає, є протистояння новостворених антикорупційних органів та правоохоронців старого гарту.

«З іншого боку, це свідчить й про хороші речі. Зокрема, про те, що прямий удар Україна витримала», – підкреслив експерт.

Ба більше, країна перейшла до економічного зростання, яке невеликими темпами, але триває третій рік поспіль, додав політолог.

«У стані війни це досягнення, оскільки в нас, образно кажучи, ампутована п’ята частина промисловості, 17% економіки було знищено в результаті військових дій. Ринки впали, але на заміну російському зріс європейський ринок. Тому головне завдання й водночас небезпека – це потужна протидія російській агресії в Україні та нарощування економічного і соціального відродження країни. При тому, що ці процеси Україні потрібно проводити паралельно», – резюмував Олександр Палій.

Детальніше про поразки та перемоги України – в нашій інфографіці.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з’ясували, що обіцяє Петро Порошенко українцям на 2018 рік, а також відстежили, як змінився рівень відповідальності президента за 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: