Зведення штабу АТО 9 січня: 6 обстрілів, троє поранених

Читать на русском
Незважаючи на те, що ніч в зоні проведення АТО пройшла без обстрілів з боку незаконних збройних формувань, вдень позиції ЗСУ були 6 разів піддані вогневим атакам ворога.

Незважаючи на те, що ніч в зоні проведення АТО пройшла без обстрілів з боку незаконних збройних формувань, вдень позиції ЗСУ були 6 разів піддані вогневим атакам ворога.

У результаті обстрілу троє українських військовослужбовців отримали поранення, йдеться в повідомленні штабу АТО на його сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Україна-2018: головні небезпеки та завдання в новому роціНезважаючи на домовленість про припинення вогню, обстріли на Донбасі тривають. Чого чекати від РФ в новому році та яке головне завдання для України, міркували експерти.

«Темна половина минулої доби, починаючи з 19.00, в районі проведення АТО, пройшла без порушень режиму припинення вогню - уздовж всієї лінії розмежування сторін не зафіксовано жодного обстрілу. У той же час, раніше російсько-окупаційні угруповання 6 разів порушували перемир'я», - уточнюють в штабі.

На луганському напрямку ворог більше 4 годин обстрілював позиції української армії в районі Світлодарської дуги. Спочатку бойовики з великокаліберних кулеметів, за підтримки 120-мм мінометів провокували захисників Луганського і випустили недалеко від цього населеного пункту близько півсотні боєприпасів, а згодом, з кулеметів і гранатометів, вели вогонь на підступах до Світлодарської дуги.

Карта АТО: ситуація на сході України на 8 січняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 8 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку бойовики стріляли з важких мінометів калібру 120-мм по захисників Павлопіля, а з озброєння БМП, гранатометів і кулеметів - в районі Талаківки. Навколо Новотроїцького противник також активізувався в обідній час. В основному ворог застосовував тут стрілецьку зброю, включаючи снайперську, а пізніше посилив тиск, додавши до них гранатомети. У цьому районі українські бійці були змушені дати ворогові адекватну відповідь зі стрілецької зброї і гранатометів.

Нагадаємо, на стороні «ДНР» воювали 10 чеських найманців.

Раніше повідомлялося, що прикордонники запобігли незаконному переміщенню медпрепаратів в ДНР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: