У Держприкордонслужбі повідомили про провокації з боку РФ

Читать на русском
Василь Серватюк заявив, що російська сторона відповідає провокаційними діями на впровадження біометричного контролю при перетині державного кордону України.

Перший заступник керівника Державної прикордонної служби України Василь Серватюк заявив, що російська сторона відповідає провокаційними діями на впровадження біометричного контролю при перетині державного кордону України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію департаменту комунікації МВС України у вівторок, 9 січня.

«Як ми й очікували, під час святкових днів відбулися провокаційні дії проти наших громадян з боку Російської Федерації у зв'язку із запровадженням біометричного контролю. Лише протягом сьогоднішньої доби російська сторона відмовилася пропускати 18 наших транспортних засобів без складання відповідних документів і пояснення причини», – повідомив Серватюк.

Він зазначив, що Державна прикордонна служба України очікує ще більше провокацій з боку країни-агресора, тому пункти пропуску посилені технікою та особовим складом.

Разом із тим перший заступник керівника прикордонного відомства зазначив, що з початку року біометричний контроль пройшли 29 тисяч іноземців, з них 24 тисячі – росіяни. При цьому Серватюк розповів, що лише за три минулі доби прикордонники зафіксували 48 спрацьовувань за базами даних Інтерполу.

Раніше повідомлялося, що на кордоні з Польщею затримали чотирьох турків.

Відзначимо також, прикордонники запобігли незаконному переміщенню медпрепаратів до «ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: