Бій на Світлодарській дузі: названі поранені

Читать на русском
За минулу добу в зону проведення АТО було поранено трьох військовослужбовців Збройних сил, бойовики застосовували заборонене озброєння.

За минулу добу в зоні проведення АТО було поранені троє військовослужбовців Збройних сил, бойовики застосовували заборонене озброєння.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Карта АТО: ситуація на сході України на 9 січняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 9 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Загарбник, як і раніше, продовжував ігнорувати встановлений режим припинення вогню, збільшивши порівняно з попередньою добою кількість та інтенсивність збройних провокацій», – сказав він.

За словами речника, бойовики обстрілювали позиції ЗСУ, зокрема, з мінометів, заборонених Мінськими домовленостями, озброєння БПМ та гранатометів.

Мотузяник додав, що оскільки «дії окупантів загрожували життю та здоров’ю військовослужбовців Збройних сил України», вони були змушені вперше від початку новорічно-різдвяного перемир’я «адекватно на них відповідати».

Він додав, що не загинув жоден військовослужбовец, проте неподалік Світлодарська та Новотроїцького зазнали поранень троє українських воїнів. Один із них перебуває у важкому стані.

Загалом минулої доби вздовж усієї лінії зіткнення противник провів 6 прицільних обстрілів позицій ЗСУ.

Зокрема, на луганському напрямку вперше за останні декілька днів відбувся доволі тривалий ворожий обстріл.

«За цей час на околицях Луганського проросійські сили випустили 47 мін калібру 120 міліметрів по оборонних укріпленнях підрозділів Збройних сил України. В районі Світлодарська бойовики вели інтенсивні обстріли з великокаліберних кулеметів та гранатометів», – додав він.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні сили серед дня двічі влаштовували обстріли з піхотного озброєння оборонних укріплень українських військ на підступах до Новотроїцького.

«Зокрема, противник тут прицільно використовував снайперський вогонь. Ці ворожі провокації тривали, з деяким періодом затишшя, понад 2 години», – повідомив Мотузяник.

Він зазначив, що вдень бойовики застосовували по оборонцях Павлополя важкі 120-мм міномети, випустивши по українських захисниках 6 снарядів, а згодом активізувалися неподалік Талаківки, де вели вогонь із озброєння БПМ, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: