Українці відзначають Різдво Христове

Читать на русском
Відповідно до біблійноі розповіді, в цей день в Віфлеємі в хліві Діва Марія народила Ісуса Христа. Першими, хто привітав новонародженого, були пастухи.

Все Українські православні церкви, Українська греко-католицька церква, більшість українських євангельських християн, а також Єрусалимська, Сербська, Грузинська православні церкви зустрічають Різдво Христове в ніч з 6 на 7 січня.

Цей день є офіційним державним святом в Україні, передає «Слово і Діло».

Відповідно до біблійноі розповіді, в цей день в Віфлеємі в хліві Діва Марія народила Ісуса Христа. Першими, хто привітав новонародженого, були пастухи. Пізніше до немовляти прийшли волхви-мудреці зі Сходу.

Православне Різдво Христове пишно святкується в християнському світі. У цей день закінчується сорокаденний Різдвяний піст і починаються 12-денні святки. Вони супроводжуються народними гуляннями на честь народження Сина Божого. У слов'ян здавна в ці дні водили вертеп, співали колядки і бажали всім добра на весь рік.

Колядки - невід'ємний атрибут українського Різдва. У цей день колядники ходять від до хати до хати, сповіщаючи благу звістку про народження Божого дитя.

У всіх храмах проходять божественні літургії, а сім'я збирається за святковим столом, вітаючи один одного словами: «Христос народився! Славімо його!».

Раніше українців зі святом привітав президент Петро Порошенко.

Також стало відомо, про ситуацію в зоні АТО вранці 7 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: