Стало відомо, скільки українців відвідали Різдвяні богослужіння

Читать на русском
Майже в 14 тисячах храмів по всій Україні в ніч з 6 на 7 січня відбулися богослужіння, в яких взяли участь близько 5 мільйонів українців.

Майже в 14 тисячах храмів по всій Україні в ніч з 6 на 7 січня відбулися богослужіння, в яких взяли участь близько 5 мільйонів українців.

Про це повідомляє прес-служба МВС України з посиланням на першого заступника голови відомства Сергія Ярового, пише «Слово і Діло».

Порошенко привітав українців з Різдвом за юліанським календарем – відеоПрезидент України Петро Порошенко і його сім'я 6 січня привітали українців з Різдвом Христовим, яке відзначають за юліанським календарем.

«Публічну безпеку і правопорядок біля храмів забезпечувало більше 18 тисяч співробітників Національної поліції та Національної гвардії. Ще близько 7 тисяч правоохоронців було задіяно в охороні громадського порядку на вулицях міст», - розповів Яровий під час наради з першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції В'ячеславом Аброськіним.

За його словами, святкові заходи в цілому пройшли без істотних порушень громадської безпеки й порядку.

«Заходи пройшли без надзвичайних подій. Особовий склад Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Держслужби з надзвичайних ситуацій, залучений до служби в різдвяну ніч, зі своїм завданням впорався. Правоохоронці працюватимуть в посиленому режимі до завершення всіх заходів», - сказав перший заступник міністра.

Аброськін повідомив, що підрозділи ДСНС здійснили 860 виїздів, а з боку прикордонного відомства на службі перебувало близько 8 тисяч осіб.

«Співробітники Державної прикордонної служби оформили і пропустили понад 200 тисяч осіб та близько 47 тисяч транспортних засобів. При цьому прикордонники зафіксували 10 спрацьовувань бази Інтерполу і передали порушників у Нацполіцію», - зазначив Яровий.

Нагадаємо, 7 січня православні та греко-католики в Україні святкують Різдво Христове.

Як повідомлялося, 25 грудня в Україні вперше офіційно відзначили Різдво за григоріанським календарем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: