Тіллерсон обіцяє знайти з РФ компроміс щодо України

Читать на русском
За словами держсекретаря США Рекса Тіллерсона, відносини з Росією вкрай напружені, незважаючи на активну взаємодію країн протягом року.

За словами держсекретаря США Рекса Тіллерсона, відносини з Росією вкрай напружені, незважаючи на активну взаємодію країн протягом року.

І Росія, і США прагнуть до поліпшення відносин, але дії РФ щодо України заважають цьому, заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон в інтерв'ю CNN, пише «Слово і Діло».

Тіллерсон звинуватив Путіна у вторгненні в УкраїнуГлава американського Держдепартаменту заявив, що антиросійські санкції скасують тільки після деокупації українських територій.

«Це був важкий рік з Росією. Нам зрозуміло - і я ясно сказав, президент чітко заявив, що наші дві країни повинні мати більш продуктивні відносини», -сказав Тіллерсон.

За його словами відносини з РФ дуже напружені, хоча країни і активно взаємодіяли протягом року.   «Ми повинні бути дуже відкритими, прямими і відвертими один з одним в тому, що ми обидва - і я думаю, що міністр закордонних справ Лавров так само налаштований на це, щоб поліпшити ці відносини, як і я, це складні проблеми, і ми ясно дали зрозуміти, що наріжним каменем насправді є Україна», - відповів держсекретар США на питання про взаємини з російським колегою Сергієм Лавровим.

Москва і Вашингтон намагаються зосередитися на великих проблемах між країнами, якими є кризи в Сирії і Україні, підкреслив Тіллерсон.

Також серед пріоритетних питань взаємодії з РФ стабілізація в Східній Європі і переговори за договорами про роззброєння.

Раніше Тіллерсон визнав поганими стосунки Америки з РФ і відкинув можливість ведення справ з Москвою в звичайному режимі, поки не буде мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив в інтерв'ю Der Spiegel, що США, Росія і Китай ставляться до Євросоюзу без поваги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: