Стало відомо, про що Тіллерсон говорив телефоном із Лавровим (доповнено)

Читать на русском
Увечері 26 грудня державний секретар США Рекс Тіллерсон провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Увечері 26 грудня державний секретар США Рекс Тіллерсон провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Про це передає «Слово і Діло», з посиланням на повідомлення Reuters у Twitter.

Санкції проти РФ: на що можуть зважитися США, щоб вплинути на КремльСпецпредставник США з питань України Курт Волкер визнав, що санкції проти Росії не впливають на її політику. Про що свідчить такий посил і на які кроки може піти Білий дім, розбирались експерти.

За інформацією, під час розмови, представники Росії та США обговорили ситуацію в Україні, згадали про Північну Корею та Сирію.

Сторони обговорили ситуацію в Україні в контексті виконання Мінських домовленостей.

«Підтверджено важливість подальшого залучення двостороннього каналу консультацій на додаток до роботи Контактної групи і «нормандського формату», - повідомив МЗС РФ.

Також зазначається, що сторони були єдині в думці, що ракетно-ядерні розробки в КНДР порушують вимоги Ради Безпеки ООН.

«Лавров однак знову акцентував на неприпустимості завищення напруженості навколо Корейського півострова агресивною риторикою Вашингтона на адресу Пхеньяна і нарощуванням в регіоні військових приготувань. Наголошено на необхідності якнайшвидшого переходу від мови санкцій до переговорного процесу», - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що «розглядалися подальші кроки з подолання конфлікту в Сирії при збереженні її територіальної цілісності, включаючи проведення в Сочі Конгресу міжсирійського національного діалогу в рамках зусиль по просуванню до врегулювання на основі резолюції РБ ООН 2254 та стимулювання прямих переговорів між урядом САР і опозицією в Женеві без будь-яких попередніх умов».

Нагадаємо також, що Держсекретар США пояснив розширення «списку Магнітського».

Раніше Тіллерсон звинуватив Путіна у вторгненні в Україну.

За словами Тіллерсона, припинення насильства на сході України є найбільш актуальним питанням для США.

«Там більше жертв серед цивільного населення в 2017 році в порівнянні з 2016 роком. Кількість порушень режиму припинення вогню зросла на 60%. Наш пріоритет - припинити насильство і вбивства на сході України і ми дивимося, можна досягти певних домовленостей, залучити миротворців, щоб припинити це насильство», - заявив чиновник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: