Тіллерсон звинуватив Путіна у вторгненні в Україну

Читать на русском
Глава американського Держдепартаменту заявив, що антиросійські санкції скасують тільки після деокупації українських територій.
Рекс Тіллерсон

Росія не просто вибрала сторону конфлікту в сирійській війні, але і вторглася до України, окупувавши частину території.

Про це на форумі вашингтонського аналітичного центру Atlantic Council заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

«Одна справа, коли країни обирають ту чи іншу сторону в конфлікті – Росія обрала сторону Башара аль-Асада, а наш вибір був іншим; але коли одна країна нападає на територію іншої – так тривати не може. Вторгнення Росії до України є неприйнятним», – зазначив держсекретар.

«Саме на цьому (неприйнятності вторгнення до іншої держави – Ред.) заснований дуже суворий режим санкцій, які США та Європа наклали на Росію в результаті вторгнення. Цей режим не зміниться допоки вторгнення Росії до України не буде врегульоване і територіальну цілісність України не буде поновлено», – зазначив він.

За словами Тіллерсона, припинення насильства на сході України є найбільш актуальним питанням для США.

«Там більше жертв серед цивільного населення в 2017 році, порівняно з 2016 роком. Кількість порушень режиму припинення вогню зросла на 60%. Наш пріоритет – припинити насильство і вбивства на сході України і ми дивимось, чи можна досягти певної домовленості, залучити миротворців, щоб припинити це насильство», – заявив чиновник.

«Ми повернемося до питання про Крим. Я знаю, що Путін чітко зазначив, що це питання не розглядається, але з часом воно постане», – додав держсекретар.

Раніше США звинуватили РФ у обстрілі мирних районів Донбасу.

Нагадаємо, за останню добу в АТО загинув один український воїн, а ще один був поранений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: